Josep Maria Jujol (1879-1949) va ser arquitecte, dibuixant, dissenyador, pintor, forjador. Un home d'aquells del Modernisme que després va quedar en penombra fins que la promoció gaudiniana, amb les seves seqüel·les turístiques no va projectar la seva llum sobre d'altres figures importants, considerades injustament secundàries.
Al carrer de Tapioles, 49-51, tenim la primera obra de Jujol, tot i que sembla que no va ser ell sol qui va tenir cura d'aquests edificis. Durant algun temps no es va tenir la seguretat de l'autoria, ja que en alguns documents només s'explicitava quelcom com ara edifici de veïns al Poble-sec. Jujol devia tenir cura, sobretot, de la decoració, ceràmica, esgrafiats.
El proper dimarts, dia 26 de juny, CERHISEC dedicarà la xerrada a l'obra d'aquest arquitecte. Conèixer i valorar el nostre patrimoni arquitectònic, el del barri, és també fer Poble-sec. Els nostres edificis són modestos, senzills, per a treballadors. No tenen res a veure amb l'esplendor burgesa de l'Eixample però això, precisament, és allò que els fa singulars i remarcables. Farem també una passejada virtual pel conjunt de l'obra d'aquest arquitecte singular.
Ja ho sabeu, com sempre, a dos quarts de vuit del vespre, el darrer dimarts de juny, a la Biblioteca Francesc Boix. Us hi esperem!!! Serà la darrera xerrada de la temporada, després ja vindrà la Festa Major i el llarg i càlid agost.
Si senyor ¡¡¡ ja és hora de parlar de Jujol...Al carrer d´Enamorats i al de Marià Lavernia també té un parell de cases molt boniques..salut
ResponEliminaAixo tambe es dèl ?
ResponEliminahttp://fotocatalunya.blogspot.com.es/search/label/La%20Secuita
Miquel, no es pot queixar, s'ha recuperat força, aquests darrers anys, sobretot gràcies a la gent de Sant Joan Despí ja que allà tenia casa i poseeixen un patrimoni important.
ResponEliminaSí, Anònim, tenia una tieta per aquí i per això va obrar-hi.
ResponElimina