dimarts, 29 de gener del 2013

JAUME PASSARELL, XERRADA-COL·LOQUI




En ocasions anteriors ja he dedicat l'entrada del blog a aquest gran ninotaire i articulista. Avui, en el marc de la xerrada mensual de CERHISEC evocarem la seva figura i, és clar, més que res la seva vinculació amb el nostre barri i amb el Paral·lel d'abans de la guerra.

Entrada lliure, a dos quarts de vuit del vespre, a la BIBLIOTECA!!! Us hi esperem!!!

diumenge, 13 de gener del 2013

FESTA MAJOR DEL BARRI DE SANT ANTONI 2013


Tot i que el Paral·lel sembli una frontera i que el nostres districte sigui Sants-Montjuïc la gent del Poble-sec, que no ha tingut mercat propi, ha anat molt sovint a comprar, passejar i berenar al barri de Sant Antoni. Encara més, la il·lusió d'un gran nombre de poble-sequins, durant anys, va ser poder accedir a un pis de compra del carrer Calàbria o l'Avinguda Mistral. Així doncs cal donar ressò a la seva Festa Major, precisament en aquest moment m'arriben fins a casa, des de més enllà del Paralelo, els trets pacífics dels Trabucaires. AQUÍ TENIU EL PROGRAMA DE FESTES. Aprofiteu l'avinentesa per a gaudir de les moltes activitats que s'ofereixen. 

dissabte, 12 de gener del 2013

MOBLES I FUSTERS AL BARRI


En aquest anunci de l'any 1946 es poden veure els diferents establiments que tenia Mobles La Fàbrica al nostre barri, taller, exposició i taller de tapisseria. Era una època amb molts establiments semblants, molts dels quals més petits i de no tanta volada com aquest i encara ens queda alguna cosa, poca, d'aquell passat industrial.

dimarts, 1 de gener del 2013