dimarts, 17 de juliol del 2012

No tot ha de ser follar!!!





Conrad Son va ser, al Poble-sec, el pregoner d'enguany. Conrad Son em sembla una persona molt més seriosa del que la gent creu i fa anys que viu al barri. El pregó va ser divertit, animat, humorístic, agosarat, com cal. Evidentment, el director de cinema eròtic va fer una crida a practicar sexe, encara més en les actuals circumstàncies, i les revistes i diaris que han recollit el seu pregó han destacat aquest aspecte. Recordo que Tierno Galván, en un antic pregó madrileny també va fer una crida a retozar.

Però Conrad Son va dir moltes més coses durant el pregó, que no s'han recollit tant. Va fer una crida al respecte als horaris, a entendre que la llibertat dels uns acaba on comença la dels altres, a la necessitat de limitar el soroll quan no toca. A mi m'agrada molt la Festa Major del barri, ha millorat en molts aspectes, però l'excés de soroll és una constant i no es té en compte que el Poble-sec no és un poble convencional en el qual tothom fa festa durant la setmana de gresca. Conrad Son va ser molt seriós en fer referència a tot això, la veritat. Crec que pagaria la pena parlar del pregó en la seva totalitat. 

No tot ha de ser follar, que també. En tot cas no serà la pràctica de sexe íntim allò que provoqui més malestar entre determinats sectors de veïns que, per exemple, tenen el tablao i els decibelis a sota de casa. Més aviat em temo que aquests soferts veïns treballadors gaudiran, aquests dies, d'un destrempament inevitable i de maldecaps reals i no d'aquells que surten als acudits, pel que fa a la predisposició de les dames en el tema. O sigui, que més aviat follaran menys.

Penjo una coneguda i divertida cançó de Krahe, dedicada a Conrad Son i a tots els soferts veïns i veïnes del barri que aguantaran el que sigui per no crear mal rotllo o optaran, com hem fet nosaltres, per emigrar uns dies a les muntanyes pirinenques. No sigueu malpensats, ep.


2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Krahe siempre ha sido de lo mas prolífico. Su LP de la Mandrágora (años 70) junto a Sabina -recuerdo el tema del gilipollas- fue de lo mas sonado. Su sentido del humor sin parangón...y si, todo no ha de ser follar, pero ayuda. Salut

Júlia ha dit...

A mi me gustaba mucho, Miquel, aquello de 'tu decir que si te votan, tu sacarnos de la Otan', así lo conocí.

He querido ironizar sobre como se ha olvidado o silenciado la parte seria del pregón de Son, las referencias al civismo.