dijous, 15 de març del 2018

CELEBRACIONS I ACTIVITATS


Resultat d'imatges de Santa Madrona

Santa Madrona, el difícil soluciona.
Per Santa Madrona, el cep esborrona.
Orenetes per Santa Madrona, l'hivern és fora.

Avui, 15 de març, és Santa Madrona, santa -real o fictícia, això té poca importància- molt relacionada amb el nostre barri i copatrona de la ciutat. Madrona va ser un nom molt popular durant anys, avui no és freqüent, tot i que això dels noms va una mica com la borsa, a modes, tendències i tongades.

Fa anys que hi ha persones del barri interessades en endegar una petita Festa Major poblesequina, tot i que la cosa no ha arribat a consolidar-se el que si ho ha fet és una Jornada Castellera molt important. Aquest diumenge, a la Plaça de Santa Madrona, podreu gaudir d'unes quantes colles castelleres rellevants a més a més, és clar, de l'autòctona. 




Resultat d'imatges de festa castellera santa madrona

Resultat d'imatges de ermita de santa madrona

La parròquia de Santa Madrona organitza també el popular Aplec a l'ermita, des de fa uns quants anys, una ocasió única per visitar l'indret, que s'obre tan sols aquell dia. Per motius meteorològics, ja que és una festa a l'aire lliure, l'Aplec es fa el quart diumenge després de Pasqua.

Com que el darrer dimarts del mes, dia en el qual fem les xerrades de CERHISEC a la Biblioteca, cau ja en Setmana Santa, la trobada s'ha avançat i, en aquesta ocasió, constarà en el passi i comentaris a l'entorn d'uns interessants documentals sobre la parròquia de Sant Pere Claver. Us esperem, com sempre, a la nostra Biblioteca, a les set del vespre. El dia 19, el dilluns abans, hi haurà així mateix un debat obert a la mateixa Biblioteca sobre les seves possibilitats d'ampliació o la futura construcció, encara és aquesta una aspiració etèria, d'una biblioteca més gran en algun indret del nostre barri.

Recordeu que a la web de la Coordinadora d'Entitats podeu trobar moltes informacions sobre el barri i les seves activitats.
Ermita de Santa Madrona (Riba-roja d'Ebre).jpg
Resultat d'imatges de ermita santa madrona

Corbera d'Ebre

Arnes


Per cert, al barri no tenim l'exclusiva madroniana, a molts indrets de Catalunya hi té esglésies i ermites, sobre tot a la Catalunya Nova. Poblacions com Gandesa, Arnes, Corbera d'Ebre o Riba-Roja -i moltes altres- homenatgen la nostra santa amb Aplecs i celebracions diverses. Haurem d'organitzar una ruta madroniana, ep.