dilluns, 9 de març del 2020

DAU AL SEC, SOPARS, TEATRE I NOVES INICIATIVES


Intento assistir cada mes als Sopars d'Opinió organitzats per la Coordinadora i que apleguen representacions de les diferents associacions del barri. En el darrer vam poder escoltar l'actriu -i moltes coses més- Mercè Managuerra, quI, després de la reeixida experiència del Teatre Akademia, ha aterrat al nostre barri amb un projecte molt interessant que porta l'emblemàtic nom de Dau al Sec.

Dau al Sec és un espai teatral que acull grups emergents i talents diversos, però el projecte de Managuerra va molt més enllà. Té la seu al carrer de Salvà, en un edifici que en el passat havia estat una fàbrica de joguines i que, durant anys, va ser la seu d'assaig de Vol Ras, un grup amb lligams, així mateix, amb el Poble-sec. 

El Poble-sec ha acollit i acull moltes iniciatives relacionades amb el teatre. Algunes han nascut, han viscut i han mort, perquè avui no és fàcil disposar d'espais adients ni reeixir a l'hora de consolidar el que sigui. Darrerament hem patit el tancament de La Vilella, per exemple. Per això cal donar suport i difusió a l'activitat de Dau al Sec.



La memòria és estranya i, malgrat haver-la vista actuar de forma excel·lent en d'altres ocasions, recordo sobretot a Mercè Managuerra en aquells imaginatius i reeixits programes infantils en català de la segona cadena, que vèiem encara en blanc i negre, a l'època en la qual els meus fills eren petits. Avui, potser és l'edat, però moltes coses que es fan per a les criatures, avui, comparades amb Terra d'Escudelles i d'altres, em semblen pures xaronades. 

Tant de bo el projecte Dau al Sec faci molts anys i s'impliqui a fons en el nostre barri. Aquesta és una època, malgrat tot, propicia a les iniciatives de tota mena i a la creativitat amb empenta.

Totes les fotografies que he penjat son del Ferran Baile, ànima, amb la seva dona, la Sònia, d'un altre espai emblemàtic del barri, inclassificable i, ja, imprescindible, la BiblioMusiCineteca.