dilluns, 21 de febrer del 2022

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE CERHISEC!!!

 

Demà, dimarts, a dos quarts de set del vespre, presentarem el darrer llibre de CERHISEC, el número 20, amb les ressenyes corresponents a les xerrades de 2020. Malgrat la situació i les dificultats i amb alguna rateta d'impremta que se'ns ha 'colat' per fi podem posar a la vosta disposició aquest volum.

Hi podeu trobar:

-Un article sobre 'els vedets', amb referències a alguns dels homes que van destacar en els espectacles del Paral·lel, com ara Escamillo i tants altres.

-Un apunt biogràfic sobre la persona i l'obra de Francesc Layret, assassinat el 1920, als quaranta anys. Cal recordar que durant la República i la guerra el Paral·lel va dur el seu nom, un nom que potser caldria recuperar en algun espai important del nostre barri.

-Una referència al naixement de la música moderna al Poble-sec, amb conjunts importantíssims com Los Salvajes, locals mítics com 'El Pinar' (un altre nom a reivindicar) i indústries pioneres i arriscades, com la que va endagar la fabricació dels famosos amplificadors SinMarc.

-Una primera galeria de dones poble-sequines que han destacat per motius diversos.

-Un article sobre la Sala Apolo, santuari d'oci al cor del Paral·lel, que gaudeix enguany de molt bona salut i que potser no hem sabut valorar com calia i com mereix.

La redacció dels textos ha estat a càrrec de Josep Guzmán, Josep Fabra, Eva Espinet i Júlia Costa. 

A la xerrada els autors i autores assistents comentaran el contingut i circumstàncies dels seus articles.

Us esperem, doncs, el dimarts, 22 de febrer, a dos quarts de set del vespre, a la Biblioteca!!!