dimarts, 21 de setembre de 2010

Comiat al monjo Josep Maria Cardona, que havia estat veí del barriDilluns va morir a Montserrat el monjo Josep Maria Cardona, després d'una llarga malaltia, notícia que han recollit diferents diaris i que s'ha publicat avui a l'obituari de La Vanguardia.

El monjo, de família humil, va néixer a Sant Fruitós de Bages l'any 1948, i després va viure a Esparreguera. Orfe de pare, la família es va traslladar a Barcelona. La mare, ell i els seus dos germans van anar a viure al carrer Cabanyes on van tenir cura de la Fleca Cardona, de llarga tradició al nostre barri, que en diferents ocasions ha estat mencionada com a exemple de producció artesanal i que encara regenta un seu germà.

El mateix Josep Maria va tenir cura del negoci familiar durant el servei familiar del germà, fa molts anys. 

Josep Maria Cardona va ser prior del monestir durant set anys i ha tingut un paper molt destacat en l'àmbit de la prestigiosa Escolania, on ha deixat un gran record. Com a anècdota, cal dir que es vantava de ser periquito cosa que en un ambient molt barcelonista tenia el seu mèrit. Des d'aquí donem el condol als seus familiars. 


6 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

ahhh ¡¡¡ era diferente a los demás ...(psss)...era...de los mios...si...perico de pro...i molt conegut...una gran persona ¡¡¡

Anònim ha dit...

Ahir em va cridar l'atenció que el forn era tancat "per defunció d'un familiar". No sabia del parentiu amb el monjo. Que al Cel sigui.
Pere.

Salvador ha dit...

Erem fora de Barcelona i m'acabo d'assabentar de la notícia pel teu bloc.
El vaig conèixer personalment i em sap molt de greu.
Que en pau descansi

Júlia ha dit...

Sí, Miquel, i molt jove, encara. De la meva 'quinta', ai...

Júlia ha dit...

Jo també ho desconeixia, Pere. En pau descansi, en tot cas ha tingut una vida remarcable.

Júlia ha dit...

Salvador, sembla que era una notícia esperada, però sempre sobta.