divendres, 11 de setembre del 2015

TEATRE MUNICIPAL I CONTESTACIÓ CIUTADANA


S'han obert dos bars més al carrer de Blai, malgrat que es va pactar amb l'anterior ajuntament, segons tinc entès, que no se n'obriria cap més. S'han obert de forma silenciosa i, que jo sàpiga, no hi ha hagut protestes, m'adono que segons qui mana es fa més o menys soroll, és trist però és  així.

Una part del barri que queda una mica enretirada és la que toca a Montjuïc per la zona del carrer de Lleida. Avui tenim allà la flamant Ciutat del Teatre, amb el seu Institut. L'arribada de tot plegat va ser ben acollida al barri i ningú no es va queixar en excés de les obres excessives, dels edificis exagerats o d'un bloc molt alt que es va fer per tal de recol·locar veïns desplaçats i que tapava la perspectiva general. Bé, al CERHISEC en vam parlar una mica, en un petit butlletí que publicàvem aleshores, La Font de Ceres. 

Es va dir que les sales teatrals del complex restarien obertes als veïns, en alguna ocasió es va convidar la gent del Poble-sec a alguna representació però pel que fa a deixar les sales per a ús del veïnat,  crec que no va funcionar i tan sols en una ocasió ho va aconseguir el desaparegut grup de sarsuela La Antorcha però amb moltes dificultats i pagant i si m'equivoco que algú em corregeixi. El tema d'un teatre obert a grups del barri encara està pendent però en general és avui molt més fàcil que ens cedeixin El Molino o L'Apolo, ambdós privats, per a algun acte, que no pas les sales i saletes de la flamant ciutat teatral, la veritat. 

La zona té ara un problema afegit que el meu amic Pau Dolcet ha reflectit en més d'una ocasió al facebook i també ha intentat fer gestions amb el regidor actual, sense èxit, de moment. Us copio la darrera queixa a l'entorn d'aquell espai per tal que us en feu una idea:


Com que no puc dormir perquè uns gamberros posen la musica molt alta i a la vegada juguen a pilota (son les 01.55) us explicaré per què passa això. Els fets son a la placa Margarida Xirgum a la Ciutat del Teatre. Resulta que hi havia un aparcament public per a tothom. Un dia sense saber com ni per què van bloquejar las entrades a la plaça, van posar un semàfor i no tan sols no es pot aparcar quan hi ha funció i obren 1 hora abans i tanquen 2 horas despres de la funció. L'aparcament es gratuit (competencia deslleial). Fora de aquestes horas l'aparcament esta tancat i nungú no el pot utilitzar. He calculat que es fa servir un màxim 60 o 70 vegades a l'any. O sigui una plaça publica pagada amb els nostres impostos esta al servei de un teatre privat. Ni el gran teatre del Liceu te aquest avantatge. Aquesta tan sols es una petita part del problema ja que hi han mes irregularitats. Com que jo no soc ningú, si algú que tingui accés a una possible difusió a algun diari es posa en contacte em mi podré explicar-li la història completa que és molt interessant... (Pau Dolcet, facebook, 11-9-2015).


El Poble-sec té molts petits barris inclosos i és molt divers, un dels grans defectes veïnals és que quan un sector té un problema els altres en passen força. Fa anys, molt abans no arribessin les darreres onades migratòries, vam tenir un greu problema sota casa, amb uns gambirots que venien droga i ens feien destrosses i més enllà dels directament afectats i encara, poca gent es va mullar. Avui comptem amb la Coordinadora que pot canalitzar els temes i encara bo, però no pot arribar a tot arreu malgrat els seus esforços i la feina desinteressada de la gent que hi col·labora. Pel tema del Paral·lel i el carrer de Blai hi va haver soroll i protestes però sembla que ara tots han fet moixoni, les protestes eren contra la situació o contra l'alcalde Trias, que, com qui diu, va durar quatre dies en comparació amb els anteriors manaies?

Continuarem informant...

2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Pues en un un par de meses han abierto otro más en la calle Tamarit esquina Rocafort y están remozando un par más en Tamarit Calabria y Calabria Floridablanca, aparte de que están preparando una apertura en lo que fue la panadería Rosendo, en la misma calle Calabria.
Infectados de bares, de ruidos, de orines y ya me está oliendo de que tenemos otra alcaldesa que tampoco se entera de que va la cosa. Sólo queremos dormir.
O sea, te hablo de 4 bares más en cosa de 100m2.
Inaguantable.

Júlia ha dit...

Miquel, lo que me molesta és que cuando mandan las supuestas 'derechas', hoy todo está muy liado, se monte un follón por encontrar una mosca en la sopa y que cuando mandan los supuestos progres no se pie. Sobre el exceso de bares, no lo acabo de entender pero deben ser las 'tendencias', otro tema es como en época de crisis tiene la gente pelas para ir a tantos bares, un misterio,porque en esas zonas la mayoría no son 'guiris', mis padres no fueron al bar hasta los setenta, en mi casa estaba muy mal visto quién iba al bar siendo humilde.