divendres, 28 de febrer del 2020

EL POBLE-SEC, CAPITAL MUSICAL DELS SEIXANTA


La xerrada de CERHISEC del mes de febrer va ser una delícia i tothom en va sortir encantat, com va passar amb la que vam dedicar als Mustang. Vam comptar amb Nando Caballero, autor del documental Sonido Mosca, que evoca els inicis del rock al Poble-sec, així com el pes que van tenir els amplificadors SINMARC, que es feien al nostre barri.


Van sorgir un munt d'anècdotes de tot tipus, resulta admirable com, sense tenir grans coneixements musicals, aquells conjunts tenien tanta empenta i aconseguien tan bons resultats. Malauradament la cultureta oficial sembla ignorar encara tota aquella feina i aquella activitat, ja vam comentar aquests oblits amb el tema de la Sala Apolo.

Delfí Fernández va explicar com es va implicar en el grup, tot just amb catorze o quinze anys, com assajaven, on podien, a cases particulars, una cosa que palesa el tarannà del veïnat d'aleshores, tolerant i content de tenir aquell jovent a prop. També les festes balladores es feien a pisos petits, sense problemes.

Ens va explicar també la història d'un contracte per anar a Alemanya, tota una aventura, durant la qual van passar dificultats de tot tipus però de la qual en van tornar amb experiència i grapa musical. Va sorgir de nou el tema de El Pinar, sala emblemàtica per on va passar tothom. O els festivals de matí de diumenge al Palau dels Esports, un espai també molt estimat i que avui està com està, malament, degradat i sense gaire perspectives coherents de futur. O el bonic teatre a l'aire lliure del Parc d'Atraccions i la discoteca Lord Black.

Vam recordar els estudis de Miramar, la censura de l'època, a qui no agradaven els cabells llargs dels nois ni les vestimentes modernes. Per sort avui hi ha gent jove que s'interessa per tot allò, com el mateix Nando Caballero, que ha fet un documental extraordinari, amb pocs mitjans i molta traça, un documental ignorat encara pels canals televisius de tota mena, públics i privats. Delfí Fernández està endegant un llibre sobre el grup, esperem que el puguem presentar al barri quan estigui a punt. 

Una gran tarda i unes grans persones. Tothom s'ho va passar d'allò més bé i vam recordar i vam aprendre. 

1 comentari:

Tot Barcelona ha dit...

Ostres...y lo bien que sonaban ¡
Salut