dimecres, 27 d’octubre del 2010

Adéu a 'l'avi del Filiprim'!

M'acabo d'assabentar de la mort de Llàtzer Escarceller, l'avi del Filiprim, personatge entranyable que havíem vist sovint pel nostre barri, on vivia. Tenia noranta-sis anys i ha viscut una llarga i interessant vida, que potser encara em sembla més llarga pel fet que ja semblava força gran quan encara no ho era tant.

Com a anècdota diré que des del balcó de casa dels meus pares, (el balcó de la capçalera del blog, per cert), abans de ser famós, el vèiem de vegades esperant no sabíem què, semblava que s'amagués, algunes criatures a causa del seu aspecte característic, el titllaven de Dràcula. De fet, tafanejant, vam esbrinar que esperava una nòvia o amiga que tenia per aquells verals i parlo de molts anys enrere.

Després el vam reconèixer a les inefables Golondrines i vam seguir la seva carrera artística, de còmic emblemàtic, de la qual estava molt content. Va fer molts papers, certament, però en general la majoria de gent es referia a ell com a 'l'avi del Filiprim', programa que va ser molt popular. Quan la meva mare va estar malalta, al centre geriàtric-sanitari on va anar a parar, fa cinc anys, ens el vam ensopegar també per allà, es devia estar recuperant d'algun trasbals. Encara va sortir de nou per televisió, en alguns homenatges que li van fer. Els meus pares, molt més joves, van morir i l'avi del Filiprim semblava immortal. Descansi en pau després de la seva llarga i interessant vida, en la qual tants oficis va fer. Havia format part fins i tot, durant la guerra civil, de la Columna Durruti.  

6 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Ostres ¡¡¡ curios personatje ¡¡

Ignasi ha dit...

M'ha agradat més aquesta resenya des del barri que totes les necrològiques dels diaris.

Els detalls son encantadors i la fan molt propera.

Gràcies!

Jordi Molina ha dit...

... i que es retrobi ben aviat amb el seu gran amic Pepe Rubianes i que, junts, segueixin esgarrepant rialles a tots els que passin...

Què et sembla si publiquem el teu record al diari ZONA SEC? Tots just ara estem impulsant el blog i el facebok i ens agradaria comptar amb la teva experiència...

Moltes gràcies!

Júlia ha dit...

Molt curiós, Miquel, llàstima que no va escriure les seves memòries...

Júlia ha dit...

Gràcies, Nomas por fun, era un personatge que no passava desapercebut, fins i tot quan no era 'famós'.

Júlia ha dit...

Jordi, em sembla molt bé, ho podeu posar on vulgueu sempre que en mencioneu la procedència.