dijous, 26 de gener del 2012

Dimarts, CERHISEC: La ciutat republicana s'enlaira (Pau Vinyes)Dimarts, dia 31 de gener, darrer dimarts de mes, toca xerrada de CERHISEC.

En aquest cas tornarem a comptar amb la col·laboració de l'historiador Pau Vinyes i Roig, del Centre d'Estudis Ignasi Iglésies, que ens parlarà del seu llibre La ciutat republicana s'enlaira.

La xerrada també servirà per a la presentació d'aquest llibre en el nostre barri. En copio la introducció, de l'autor, per tal que pogueu comprovar l'interès del tema:


Durant els anys trenta l’aviació estava en el seu moment àlgid i la seva pràctica era constant. Les grans ciutats del món occidental tenien grans aeroports i l’ús de l’avió per a trasllats civils llargs era cada cop més freqüent. No era un mitjà de masses com ho és avui en dia, però començava a despuntar entre les classes benestants dels Estats de l’Europa occidental i d’Amèrica, i aquesta va ser una de les raons que va fer que el seu interès fos cada cop més important entre la classe política barcelonina. Barcelona disposava de tres aeròdroms a la població del Prat de Llobregat, l’Aeròdrom Canudas –propietat de Josep Canudas, pare de l’aviació catalana–, l’Aeròdrom d’Air France –conegut popularment com El Francès– i l’Aeròdrom de la Volateria. Tres aeròdroms eren insuficients per a una ciutat com Barcelona. Calia dotar la ciutat Comtal d’un aeroport internacional de qualitat que oferís un digne servei als seus futurs usuaris. Per aquest motiu, i a proposta del regidor d’ERC Joaquim Ventalló, es va crear la Comissió Municipal de l’Aeroport de Barcelona. La Comissió es va posar a treballar de valent en l’avantprojecte de l’Aeroport de Barcelona a partir del 1931, tot just proclamada la República.

Us hi esperem!!! Com sempre, a la biblioteca FRANCESC BOIX, del carrer de Blai, a dos quarts de vuit del vespre!!! (19:30).