dissabte, 22 de juny del 2024

XERRADA DE CERHISEC: ELS BANYS A LA PLATJA DE SANT BERTRAN

 


Dimarts vinent, 25 de juny, la xerrada de CERHISEC ens acostarà a 'Els banys de la platja de Sant Bertran'. Serà, com sempre, a la Biblioteca Francesc Boix, de 18:30 a 20:00. Anirà a càrrec d'Àngels Gómez, que està investigant a fons molts dels aspectes de la història d'aquest sector del nostre barri, encara força desconegut.

La imatge que encapçala aquesta entrada pertany al llibre d'Alexandre de Laborde 'Voyage pintoresque et Historique de l'Espagne'. C.Bourgeois, 1803", pertany a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i s'hi pot veure la platja de Sant Bertran.


Aquesta altra mostra la platja de Sant Bertran, amb les cases de bany en funcionament. És aproximadament de 1860, d'autor desconegut.


I aquesta és un detall de la fotografia 'El Baluard del Rei vist des de la muntanya de Montjuïc', de Francis Frith i de l'any 1866, en la qual es poden veure les cases de bany de la platja.

https://beteve.cat/historia/al-descobert-restes-baluard-rei-fortificacio-anticanonades/

https://barcelofilia.blogspot.com/2012/12/costa-i-platja-de-sant-bertran.html


Us esperem, dimarts, dia 26 de juny, a les 18:30, a la biblioteca del barri, al carrer de Blai!!!!


https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancescboix/ca/agendes/xerrada-els-banys-a-la-platja-de-sant-bertran-a-carrec-d-angels-gomez_99400708105