dimarts, 25 de maig del 2010

CERHISEC: Avui, 25 de maig, recordem els vells temps del BAR JENIU!!!



Avui, dimarts, a dos quarts de vuit del vespre, a la BIBLIOTECA FRANCESC BOIX, la xerrada habitual de CERHISEC evocarà un dels nostres establiments més antics i amb més encant, un encant que encara conserva, EL BAR JENIU, avui RESTAURANT 'EL SORTIDOR'. US HI ESPEREM!!!



Molts famosos han passat per aquell indret. A la fotografia, el darrer propietari de l'època en la qual encara era taverna d'acollida de penyes i associacions, Joan Jeniu (famós també per tenir una filla guapíssima i, per ser ell mateix, en la seva joventut, segons testimoni matern, molt admirat per les noies del barri) al costat de Joan Manuel Serrat, amb motiu d'un reportatge que va fer el diari El Periódico.




A principis dels seixanta es va filmar a la Plaça del Sortidor una pel·lícula que segurament no passarà a la història del cinema, Las estrellas. Però al barri va ser tot un esdeveniment i avui hi podem trobar unes magnífiques imatges de la plaça, del Jeniu, de la barraqueta del senyor Isidre, on compràvem gelats i llaminadures, i també de l'antiga barberia. Encara que, per exigències del guió, ens la van reconvertir en plaça madrilenya...

2 comentaris:

JoRDi JVR ha dit...

molt bones les fotos!!! és molt curiós veure com aquest sencill edifici s'ha conservat gairebé igual com era i mai li han construït cap altre planta cap amunt. La portalada de fusta i vidre es tot un clàssic del barri.

Júlia ha dit...

Doncs sí, Jordi, aquesta és la gràcia, que, de moment, està igual, cosa difícil en els nostres temps.