diumenge, 16 de maig del 2010

Recordant l'ACADÈMIA ALMI




Recupero aquest escrit, que vaig penjar el 31 de maig de 2005, perquè encara m'hi acostumen a posar comentaris persones que recorden aquesta acadèmia. Avui mateix me n'han posat un des de l'Argentina, un xicot que es veu que hi va anar durant un temps. Aleshores, el 2005, no sabíem encara què hi farien, ara ja ho sabem, una macro residència per a estudiats amb algun caleró que ha tapat les poques vistes al Paral·lel que tenien els veïns de les galeries interiors que donaven al terrat de l' Almi. El 2005 aquest blog estava allotjat a blocat, com molts altres. Ah, què depressa passa tot!!!! I quantes coses han canviat en cinc anys... No hi han fet pisos i és totalment improbable que els estudiants passavolants de l'Hotel Meló identifiquin cap fantasma del passat, pensaran què és un holograma... En alguna capsa dec tenir fotos antigues de l'edifici, però no sé on. De moment en penjo una del supermelonet.



Ja no hi ha res. Un recinte polsegós, a punt de ser invadit pels paletes. Què hi faran? Pisos? Un hotel? Ningú no ho sap ben bé del cert. Taparan la migrada vista de les petites galeries de l'escala del costat, un edifici de 1907?

Quan jo era petita hi havia un munt de petites acadèmies escampades pel barri. Jo anava a les monges i l'Almi tenia un regust d'indret prohibit perquè allà hi anaven nois i noies 'barrejats'. Els nois de l'Almi tenien l'atractiu del misteri. De vegades sabíem el nom d'algun d'ells i, quan passava, el cridàvem i ens amagàven a l'escala d'una companya d'escola, rient a cor què vols. Coses de la primer adolescència...

L'Almi compartia pedagogia amb l'acadèmia Balmes, situada a l'edifici on després hi va haver la teatreria, al carrer de Tapioles. Jo crec, encara que em manca una mica d'investigació, que l'edifici devia ser l'indret del primer taller de la família Pidelaserra, la del pintor, un taller de tints, em sembla. Eren veïns de la família de Simó Gómez, un altra excel·lent pintor.

On hi havia fins fa poc l'edifici de l'Almi hi havia hagut també, abans de la guerra, un centre llibertari del qual resta poca documentació. El llibre sobre Irene Polo, que recull articles d'aquesta periodista, menciona que en aquell lloc s'hi feien una mena de bateigs laics. Durant els darrers anys, l'edifici havia tornat a recuperar l'alè llibertari, encara que la revifalla ha estat per poc temps.

Molta història, doncs, i molts records. També havia anat de vegades a la perruqueria que hi havia a l'edifici, amb porta al Paral·lel i que va resistir força el pas del temps. Un record boirós i emotiu per a aquella professora de cabell ros tenyit, la 'senyoreta de l'Almi', Isabel, que dirigia l'alumnat amb mà de ferro i algun clatellot, quan aquestes coses no eren tan políticament incorrectes com ara. Passejava un gos impressionant i sempre em saludava, encara que jo vaig anar a l'Acadèmia tan sols un curs, als vespres, quan ja era un centre una mica caòtic.

Descansin en pau els vells mestres i les antigues acadèmies de pis i els àcrates amb esperança. Segur que algun dia, en els pisos nous que hi facin ara, algun fantasma inofensiu gosarà donar algun ensurt als residents, des de les ombres del passat.


Hi havia hagut i encara n'existeixen algunes, moltes acadèmies ALMI. Pel que llegeixo al comentari, probablement qui ho escriu fa referència a alguna altra. Fa molts anys vaig coincidir en una escola amb una mestra gran que havia estat la propietària de la que hi havia a Molins de Rei i que recordo que em va explicar com havien començat, eren una mena d'agrupació que es va desfer. Sento no recordar més dades ni tampoc l'origen del nom, si algú ho sap i ho vol explicar, li agrairé.

52 comentaris:

Anònim ha dit...

También recuerdo el parque Moragas, enfrente de ALMI estaba Planchadora, y si bien no recuerdo mucho los nombres, toda la geografía quedó grabada en mí como una película.Una hermosa película de personas edificios, horarios, costumbres y de este idioma que me cuesta ahora pero que al leerlo lo disfruto, aunque seme escapan algunas palabras.Tengo un diccionario por ahí de català.Para cualquiera que haya ido a la academia ALMI en los años 77 y 78 vaya un abrazo desde el otro lado del océano y mi eterno recuerdo.

Júlia ha dit...

ANònim, no te referiràs a otra academia ALMI,pues había varias con ese nombre? Es que no me coincide con los nombres que mencionas.

Júlia ha dit...

El Parque Moragues està en Sant Gervasi, amable comunicante del otro lado del océano. Es otro barrio de Barcelona, la que estaba en el lugar de la fotografia pertenecía a Pueblo-seco, estaba en Blasco de Garay esquina Paralelo.

En Barcelona hubo por lo menos cinco o seis 'ALMIS', también en el resto de Catalunya y España había otras.Puede que exista alguna en activo todavía.

Tot Barcelona ha dit...

Bien por la aclaración Júlia. La Almi que tu dices tenía debajo una sucursal ¿ bancaria?... El letrero de la academia quedó impregnado en la fachada de la finca por años, y solo desapareció cuando a esta la derribaron (ahora se dice decostruyeron). Salut

Anònim ha dit...

Creo que la dirección era Muntaner 338, lo he buscado.Si estoy desubicado en este blog díganmelo.Igual, es muy bueno haber recordado esto.

Júlia ha dit...

No te preocupes, en efecto, este blog lo escribo sobre cosas de mi barrio, Poble-sec o Pueblo Seco, está entre el Paralelo y Montjuïc, no sé si te acordarás. Tu academia ALMI era la de la calle Muntaner, creo que tampoco existe ya, incluso creo que en su lugar hay una importante peluquería, de todos modos, gracias por la visita. Las academias Almi habían tenido alguna relación en sus inicios, luego creo que se 'separaron' aunque conservaron el nombre. Hoy muchas de esas academias han desaparecido.

Júlia ha dit...

Sí, Miquel, durante un tiempo hubo un centro anarquista y finalmente derribaron el lugar. Todo pasa...

Júlia ha dit...

Ahora hay ese horrible y enorme Hotel Melón...

Yo tenía una pequeña galería desde donde decíamos adiós a mi padre cuando se iba a trabajar (era panadero, trabajaba de noche más un pluriempleo de tarde, el pobre). AHORA sólo se pueden ver las paredes del Melón.

Anònim ha dit...

Sí recuerdo tu barrio.Iba mucho por allí, pero no recuerdo nombres de calles, aunque si recuerdo algo que fue un suceso(soy músico y en aquel entonces recién empezaba)era el bum de la salsa y había venido al palau dels esports la Fania All Stars con Eddie Palmieri, Rubén Blades y cia. y en Barcelona estaba La Salseta del Poble Sec!!! que eran buenísimos y tenían mucho éxito.

Tot Barcelona ha dit...

Pero los mejores, y de largo, en música y del barrio, eran los de la orquesta Platería...muy de largo. La gran mayoría formados en el extranjero pero viviendo en el Poble Sec...Eduardo, uno de los trompetistas, Manuel...otro...mamma mia...que orquestón...

Júlia ha dit...

Hace poco, un par de años, la Salseta celebró su trenta aniversario en una plaza del barrio, fue una gran fiesta!!!!

Júlia ha dit...

Miquel, la Plateria era estupenda, en el barri han vivido muchos cantantes, artistas; eran de aquí muchos de los Mústangs, íbamos emocionadas a verlos ensayar al salir de la escuela de les Monjas, uf, que tiempos.

Júlia ha dit...

... i la festa continua, todavía hay actores, cantantes, de todo... luego triunfan y se van. O fracasan, y también se van, snif, snif.

Gabriel Jaraba ha dit...

Jo vaig estudiar a les acadèmies Balmes i Almi, en aquesta darrera vaig acabar el batxillerat. I, com no, vaig tenir de progessora la senyoreta Isabel. Un gratíssim record per a la seva mà de ferro qu amagava una enorme bondat.

Júlia ha dit...

Tens tota la raó, Gabriel,imposava,però era una molt bona persona. Mà de ferro, això sí, eren altres temps.

El Kioskero del Antifaz ha dit...

Hola Júlia. Jo vaig anar a l'academia Almi del carrer Blasco de Garay pels voltants de l'any 74 fins el 77. Recordo perfectament les clatellades de la senyoreta Isabel i els cops de "palmeta" del señor Villa, entre d'altres moltes coses.

De fet... en el meu blog en parlo d'aquestes coses i faig referència d'aquests profesors que no es tallaven un pèl a l'hora de repartir estopa ;-)

Tens un blog fantastic! Enhorabona. Un blog que manté viu el Poble Sec i el seu record.

Júlia ha dit...

Kioskero, les clatellades i els cops eren habituals a moltes escoles, malauradament, he vist de tot. Als nois més que a les noies, se'ls pegava... Sembla mentida tot plegat, mirat des del present. Molt bon blog, el teu, per cert.

Unknown ha dit...

jo també vaig estudiar 4 anys al centre de blasaco de garay, amb la famosa Srta. Isabel i el Sr. Villa com a director, amb la Srta. Isabel feiem matematicas i la beritat es que algun clatallot em vaig emportar, i tambe li havia anat a buscar al bar de devant algun "gin tonic", temps era temps, i vaig fer amics que no he tornar a veure

Anònim ha dit...

Fa uns cinquanta anys més o menys vaig fer-hi tot el batxi amb la Srta.Isabel, el Sr. villa, el Sr. Domingo, el Sr. Roiger.... quins temps¡... hi havia una noia (J) que tenia un fort accent d'Aragó que em tenia tan enamorat que encara em dura, jo el Ricard A., n'estava tan d'ella que encara avui la somio... cada dia.... ja no crec que se'm passi... la coneixes Júlia??

Júlia ha dit...

Marius, era tot un personatge, molt de l'època, avui faria por però aleshores feia rutllar l'acadèmia, sento molta pena quan veig que ja ha desaparegut fins i tot l'edifici.

Júlia ha dit...

Ricard, ho sento però no et puc ajudar. Hi havia molta gent al barri amb accent aragonès, car hi havia molta emigració del proper Aragó. Esta molt bé conservar els somnis, potser ella també somnia en tu, he, he.

Pere C. ha dit...

Hola a tothom. Sóc nou a aquest blog. Tinc una fotografia dels anys quaranta del meu avi de quan treballava a l'acadèmia Balmes del Poble-Sec(no he sabut trobar l'e-mail d'aquest blog per enviar-la o penjar-la). Si algú li interessa la fotografia
"històrica" li enviaré (el meu e-mail és perecas@gmail.com).

Pere C. ha dit...

Recordant la poca relació del meu avi amb el Poble-Sec (el meu avi Narcís Lecha era de Girona) he recordat aquest fet:"Quan s’iniciaren els Fets de Maig de 1937, Narcís Lecha era tinent d’artilleria antiaèria i estava destinat al Castell de Montjuïc. Des d’aquest emplaçament var presenciar una batalla als voltants del cinema Amèrica del Paral•lel, que els membres de la FAI volien assaltar ja que estava ocupat per tropes del Govern de la República". Algú em pot confirmar aquest episodi del cinema Amèrica...va existir aquest cinema? El van ocupar els de la FAI? Res més. gràcies per tot.

Júlia ha dit...

Hola, Pere,
Si em vols enviar la fotografia escanejada ho pots fer al correu
jcostacod@gmail.com

El cine Amèrica va existir, efectivament, des del 1926 fins al 1981, al 121 del Paral·lel, avui hi ha un edific d'habitatges. Després de la guerra va ser molt remodelat, també hi feien varietés al final del cinema.

No et sé dir de moment res sobre aquests fets, podria molt bé ser així, ja que al Paral·lel hi va haver molts i sagnants enfrontaments en aquells dies. Si ho confirmo ja ho penjaré al blog o si vols t'ho envio per email.

Júlia ha dit...

He trobat una referència als fets del cinema Amèrica a l'hemeroteca de La Vanguardia:

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1937/05/06/pagina-1/33131089/pdf.html?search=cine%20Am%C3%A9rica

Anònim ha dit...

Hola, em dic Jordi Camps i vaig anar a l'Acadèmia Balmes del 1976 al 1983. Recordo amb molt d'afecte al Director Sr. Ribot i recordo a la Srta. Isabel que ens feia Mates. Encara visc al Poble Sec però he perdut contacte amb tots els companys de l'època. Júlia, el teu blog és magnífic. Moltes felicitats.

Anònim ha dit...

Hola compañeros,soy Rosa Palacios ,y me gustaria tanto saber del grupo de sergio, enrique , rafa , montse ,lina y muchosmás que estudiamos el bachiller en la Academia Almi con la Srta, Isabel. Mi U´ltimo cuso fúe en el 75. Ya qu me desplaze a vivir a la Zona Franca ,si alguno de vosotros estais por estas redes me haria muy feliz volver a saber de vosotros.Podeis buscarme en Facebook. Un saludo y esparo tener noticias de mis antiguos compañeros

Anònim ha dit...

Hola, Rosa... Yo estuve en la Academia Almi para esas fechas con el Sr. Villa yla Señorita Isabel y, la verdad, es que me suena tu nombre... así que, posiblemente nos conozcamos. Ahora vivo en Mollet del Vallés y también me gustaría contactar con antiguos alumnos de la Academia. Mi nombre es Ramón Vicente y recuerdo a Alicia Solares, José Cardona, Feliciano Catalán... y tantos otros. Qué tiempos aquellos!!!! Qué nostalgia... También estoy en Facebook, aunque la verdad no entro demasiado. A todos los que han ido a esta academia, un saludo y un fuerte abrazo.. Y a Julià, muchas gracias por hacerme recordar esos momentos

Rosa María Vargas ha dit...

Hola soy Rosa Maria vargas y hoy con dos compañeras más Cristina Leon y Mª Angeles molera, hablabamos de reunirnos un día los ex alumnos para vernos las caritas despùes de casi 40 años. Feliciano Catalán, Cardona, Insa, Maldonado, Alicia Solares, Leonor Espinal. Ramón Vicente.
os dejo mis datos rosamari58@hotmail.com 660938335 para que os pongais en contacto conmigo. Seria bueno hacer una quedada un dia de estos.

ACADEMIA ALMI BALMES promoció 1975 ha dit...

Hola soc Ester Vicent, conec a la Rosa Palacios. Varem estudiar juntes a la Academia Almi. Ara, junt amb la meva amiga (i també estudiant de l'almi), estem intentant reunir a la promoció de 1975. si us plau, contactar retse_vs@hotmial.com

Roberto Pintre ha dit...

Hola, ex estudiantes de la Academia Almi del Paralelo. Creo que soy mayor que vosotros, salvo del Gabriel Jaraba. Yo hice el bachillerato desde 1959 a 1964, aproximadamente. Tengo ya 67 años y aún me acuerdo de la señorita Isabel. Alguien me informó de cómo murió, pero. Yendo reproducirlo aquí en público. Hace ya tantos años que no recuerdo nombres de la época. Solo me acuerdo de un muchacho que padecía poliomielitis, se llamaba Espinasa y vivía en la calle Rosal, un poco más arriba de BlayOtro compañero se llamaba Olivella y el mencionado Gabriel Jaraba. Busco compañeros de la Academia Almi de mi época, por Facebook, pero solo he encontrado a Gabriel. Gracias por leerme.

Anònim ha dit...

Gracies, per crear aquest blog.
Com veieu, l'hi descobert força tard dons l'ultima entrada es 19/12/2015. Avuï 27/04/16.
Jo baig anar a l'Academia Balmes (Tapiolas), amb el director sr. Ribot, el Bufalo Bill (de pega) en els seus aniversaris,la Senyoreta Remei amb aquella pelambrera inmemsa, (con flores a porfia con flores a Maria.....Es l'uinc que recordo de parvuls. "Ribot = a molta mala llet", rallant l'esquiziofrenia, El que jo vaig veura, que va fer al meu germa junt amb algun altre, no respon a un educador, sino a un .......etc...que qui sigui el perdoni, perque segú que jo i el meu germa NO
Vaig estudiar del 1961 +Ó- fins el 1967. Jo sóc del 1957

Júlia ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris, el record de les escoles del passat, en general, barreja sentiments molt diferents en cadascú però sempre té un grau afegit de tendresa retrospectiva.

ACADEMIA ALMI BALMES promoció 1975 ha dit...

Bon dia,
Soc l'Ester. Vaig publicar un comentari el 27/07/2013. Ha estat un llarg camí però per fi hem començat a trobar-nos. Nosaltres varem acabar l'EGB al 1975. I estem planejant una trobada.
Us recomano que visiteu a facebook a "EX ALUMNES ALMI-BALMES". Aquí trobareu moltes entrades d'alumnes de totes les époques que s'estàn buscant. De fet, jo vaig publicar una entrada i a rel d'aixo ens estem trobant.
Els que sou del 1957/58 potser conexeu la meva germana Angels Vicente, que va venir del Canada i que amb els anys després es va convertir amb la profe d'anglès. Ho dic per que ella no te facebook i m'ha donat unes fotos que aviat publicaré en el grup que us he dit. Si esteu en la foto potser podeu començar a fer una buesqueda com hem fet nosaltres. Que tingueu molta sort.
Ester

Anònim ha dit...

Hola jordi , soc Joana Camps, hem estudiar junts al balmes deixu el meu tel 633086708,he truvat compans

mrosa ha dit...

Hola, Soc la Mª Rosario Muñoz, tot i que fa uns anys vaig "retorcar" el meu nom i ara em dic Mª Rosa. Vaig anar a la Balmes amb el Sr Ribot del qual recordo només coses positives i després a l´Almi, acabant al 75 l´EGB. La Srta Isabel ens va col-locar a treballar a Meyba amb altres noies,hi havia també l´Adela (he oblidat cognom) sempre li demanaven bones alumnes que volguessin treballar d´administratives i cap alla vàrem anar. No recordo massa noms de l´època, ha plogut molt jeje
Salutacions a tots, us seguiré, tot i esperant anar fent remember!!!!
Mª Rosa

ACADEMIA ALMI BALMES promoció 1975 ha dit...

Hola Mª Rosa. Soc l'Ester Vicente. Jo estava al Almi i les dues varem acabar la nostra promoció el Juny del 1075. Era'm companyes de classe.
Et vull comentar que ja he trobat alguns dels companys y el divendres passat ja varem tenir el 2on sopar de trobada.
Et dic alguns noms per si els recordes: Zulema Prado, Ester Vicente, Josefa Guardiola, Montse Pastor, Mª Rosa Palacios, Enric Ortin, Pedro Garcia, Joan Carlos Esperanza, Eudosio Gutierrez, Carmen Cardona, Mª Jose Martí Carres, Begoña Sanjurjo, Sergio Lligoña. La Adela que tu dius no serà pas Adela Jimenez o Aviles. Es que a mi també em sona molt. He buscat personas a facebook i els he escrit.
Hi ha un grup a facebook que es diu ALMI-BALMES PROMOCIÓ DEL 1975. No el tenim gaire actiu, peró si vols entrar algun missatge, podries contactar amb nosaltres. També hi tenim entrades i fotos en un altre grup que es diu "EX-ALUMNES ALMI-BALMES (poble sec).
Vaig començar amb una entrada del 13 de Setembre del 2013. A veure si ens trobes en un grup o l'altre

mrosa ha dit...

Ostres, Ester, em sap greu no recordar-te. Recordo la Zulema!!!! sobretot perquè tenia un germà ,en Javier que anava amb moto i el teníem idealitzat jaja. Crec que era Adela Jiménez,una noia super simpática amb una germana gran, anava sovint a casa seva i crec que els seus pares eres els porters de la finca on vivien, tocant al Paral-lel , c/ Margarit??? de la resta, sembla impossible però per molt que hi penso....res. Jo vaig anar només un curs, abans era de l´academia Balmes i crec que va ser 7º vàrem anar a una classe molt estranya , al carrer Tapioles però mes abaix del Balmes, era un pis de fet, amb una classe on feien o havien fet mecanogràfia pq era atepeïda de maquines d´escriure antediluvianes, a l´altra aula feiem classe "normal" potser era com un annexe per manca d´espai. 8e, si que vaig estar a l´Almi de Blasco de Garay amb la senyoreta Isabel que m´encoratjava a seguir estudiant, malauradament la meva situació familiar no ho va permetre , soc filla de mare soltera amb tot el que significava aleshores. Vaig tenir accés a l´educació molt més tard del que tocava . També recordo nois que tocaven la guitarra i un professor d´història que es feia dir Sr Tuset??? Uf quina boira al meu cap. Però em fa gràcia haver-te trobat. un petó

ACADEMIA ALMI BALMES promoció 1975 ha dit...

Hola mrosa. Ja sé qui vols dir. Si us plau busca a facebook el nostre grup ALMI-BALMES PROMOCIÓ 1975. Envia un missatge i a partir d'aquí ja entrarà a en el grup. Una abraçada

svqfer ha dit...

Hola,a todos,me llamo Fernando Sánchez y estudié en la Academia Almi que estaba en la calle Mayor de Gracia desde el año 76 hasta el 82 cuando la cerraron(al menos esas dos nos dijeron y tuve que repetir 8°de Egb en la Academia Duero).
Me acuerdo del director Federico Ribö Clotet y de la srta Pilar que era su cuñada y del profesor Sr Tensa.Si hay alguien por aquí que haya estado conmigo en esos años,me acuerdo de algunos Quimet,Ana y Ricardo Farré quien tenía una hermana llamada Águeda que me acuerdo era muy guapa, y de un compañero llamado Erick que era de Lyon y sus padres tenían una bodega en Travesera de Gracia y que estaba enamorado de la hermana de Quimet que se llamaba Aurora.
Si alguno de ellos lee este mensaje me gustaría saber que ha sido de sus vidas,gracias

Anònim ha dit...

Hola

Hace poco más de 1 año que descubri este lugar i me ha despertado mucha nostalgia ; Soy Jordi Vallcanera y estuve en la Academia Almi del Poble Sec desde 1975 a 1978,que corresponde al 5 ºhasta el 8º de EGB ;
Recuerdo a la sta Isabel ,la sta Maria del parvulario, señor Villa , señorita Mari Angeles , de inglés, que habia vivido en Canadá, señorita Pilar , del local de la plaza de las Navas donde se estudiaba el º de EGB ,señor Molero, señor Nicolas ,de Almeria....
Tambien recuerdo a muchos compis ,Sergio Camara, Montse Bellot,Ricardo Leon ,jose maria Collado ,Jose Moya que nos encantaba con sus canciones y su voz, Luis Moya,Rosa Maria Sanchez ,jose Maria Esteban ,Fernando Lopez Puertas, Margarita Bes,Guillermo Llorens , Jorge Fernandez Curtich ,Jose España , el Gea , el Egea ,Mari carmen Alvarez, Merceditas Lopez, Evangelina Alfonso , Carmen Blázquez,
Octavio Muñoz ,Carmen Labandeira ,conchita Castellví ,Pilar Buqueras ,Jose Gómez ,Fabiola Urgel, Ramon Ferrer ,Isabel Garcés ,Caridad Planas ,Juanita Martinez, Jaime Borras , Elisa Fernandez Angeles Sánchez, la "cuchi ",el Yarz,Jose Mas , ,Ana Ramos , Quino Garcia Moreira ,Marisol Acevedo,Eva Campoy,
Rafael Espinosa, el Mateo ,
Si alguno de vosotros lee este correo me gustaria saber de vosotros ...
También se de la página de ex alumnos del ALMI-BALMES , aunque he visto algunos mensajes no me he introducido aún ;
Guardo en general un buen recuerdo del Almi ;en el 8º, habian alumnos del Balmes a los que no conocía junto con los del Almi;

Gracias ,Recuerdos!
Espero tener noticias !


ACADEMIA ALMI BALMES promoció 1975 ha dit...

Hola Soc Ester Vicent,
He vist la entrada de Jordi Valcanera. El nostre grup va acabar 8º EGB al 1975. La Sta. Mari Angeles (Angels), profesora d'Angles es la meva germana. Si vols trobar els de la teva promoció entra a EX-ALUMNES ALMI-BALMES. Segur que els trobaràs. Molta sort

Anònim ha dit...

Gràcies Esther


Records a la teva germana

Jordi

Pepe ha dit...

Hola, creo que hemos sido compañeros aunque no te recuerdo pero a casi todos los que has nombrado si los, recuerdo.
Soy José García o Pepe.
Me ha dado mucha alegría volver a recordar aquella época y a mis excompañeros.

Júlia ha dit...

Pepe, yo solo fui un año, es posible que no nos hayamos conocido, aunque vivía al lado de la Academia y conocí mucha gente que iba allí.

Jordi ha dit...

Pepe

Si supiera tu apellido tal vez sabria quien eres
Entonces en el colegio era habitual conocernos casi tanto por el apellido que por el nombre , porque quando pasaban lista nos mencionaban asi

Soy Jordi Vallcanera

Pepe ha dit...

Hola, mi nombre es José García Escribano.
Todos a los que mencionas han sido compañeros mios hasta octavo pero a ti no te recuerdo.
Me hizo mucha ilusión volver a ver el nombre de mis compañeros de una época tan feliz.

Alejandro Arandia ha dit...

Hola, soy Alejandro Arandias obre 1959/1960 con el Sr Villa Sr Muñoz en Comercio junto co Pedro Paredes, Ferrer, Sarrio, Sergio López , Luki, Proyeti, Torres ,Gómez , Álvarez, Perez, Izrael, Azeael, Martínez, i chicas...Arquero, Sanjurjo, Rosich,Navarro,Solsona,Prenafeta, i l'as de Bachiller, Vivancos, Belén, alguien puede dar señales de vida....gracias Alex

olivellazeng ha dit...

Benvolguda

Jo vaig anar durant uns 10 anys a l'Acadèmia Almi de Gran de Gràcia (1961-1971), on vaig fer la primària i tot el batxillerat (elemental i superior) i les revàlides corresponents. Tot i que van ser molt d'anys, en tinc un record molt agredolç. No conservo amistat amb cap dels companys, tot i que en tinc un bon record d'alguns d'ells, però han passat tants d'anys.....

De casualitat he trobat aquest bloc i m'agrada escriure aquestes quatre ratlles. Salutacions

Ricard Olivella

olivellazeng ha dit...

Acabo de llegir el comentari de "svqfer" Fernando Sánchez, que també va anar a l'Acadèmia Almi, de Gran de Gràcia.

Parla del Sr. Fredèric Ribó i la Srta Pilar, els recordo molt bé; ell, un home alt, molt alt, i molt català, doncs ens parlava sempre en català, en èpoques una mica complicades, ena aquest sentit; tot i que la classe les feiem en castellà, els seus comentaris i xerrades les feia en català. ells dos, éren els més potables dels ensenyants, perquè en hi havia cada un, que deixa'ls anar.

Salutacions

Ricard Olivella

Júlia ha dit...

No se si això de les acadèmies ALMI era una mena d'associació o franquícia, n'hi havia una a Molins de Rei, també.

Anònim ha dit...

Academia Almi calle Herzegovina o Herzegovina , no recuerdo, los que estábamos a media pensión, teníamos que ir al comedor de la Almi de Muntaner