divendres, 17 de juny del 2011

FEM PARAL·LEL, FEM POBLE-SEC!!!



Demà, com l'any passat, es tornarà a tancar un trosset de Paral·lel per acollir una gran festa, FEM PARAL·LEL, i també la Mostra d'Entitats del barri.

CERHISEC, el centre de recerca i difusió de la història del barri, podrà oferir als interessats un nou volum de les seves RESSENYES, que recullen articles sobre les xerrades que es desenvolupen cada mes, al llarg de l'any. Ja anem pel volum onzè, amb alts i baixos i molt d'esforç representen un exemple de constància i voluntat voluntària. També publiquem un monogràfic sobre els cementiris jueus medievals de Barcelona, obra de l'Aaron López, un jove historiador molt actiu de l'entitat.



És possible que en el conjunt de la festa la Mostra d'Entitats no tingui el pes autònom d'altres temps però també s'hi guanya en nombre de visitants i difusió. En tot cas, un gran dia per a retrobar-nos, xerrar i comprovar la vitalitat de l'associacionisme i la societat cívica, sovint molt més complexa i diversa del que es percep a través dels mitjans de comunicació, sempre més atents als fets inquietants que no pas als aspectes positius de la vida social i política.



El dia 27 de juny, a les set del vespre, també es presentarà un magnífic volum sobre la Setmana Tràgica que recull diferents articles elaborats per experts i per persones dels centres d'estudi barcelonins que van col·laborar en els actes commemoratius del centenari d'aquells fets. L'ha editat l'Institut Ramon Muntaner, juntament amb aquests centres, i amb el suport de  l’Ajuntament de Barcelona, l'Institut de Cultura de Barcelona i regidoria de Drets Civils, i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.  I espero no haver-me deixat ningú... L'acte es farà al Molino, cosa que vol dir que podreu conèixer el teatre, si és que encara no el coneixeu. És millor que si penseu venir confirmeu l'assistència, indico les dades de contacte.


(Es prega confirmar assistència al número 977401757 (Núria Sauch) o al correu electrònic nuria@irmu.org  abans del dia 27 a les 12 hores). 


Aquest llibre em fa molta il·lusió, a més, pel fet que l'article referent al Poble-sec l'he elaborat jo mateixa!!!